Нямам намерение въобще да се занимавам с работодателя,понеже когато като си взех заповедта за освобождаване и му подметнах за обещетението,той каза че щял да се свърже с предишния собственик и да ме държи в течение? Това вие как го разбирате? Нали като купиш фирма я купуваш със служителите и всичко,защо да се търси стария собственик,аз не съм негова отговорност вече. Има нещо мътно,затова и потърсих съвет тук.
Да, аз подадох молба че искам да ми се прекрати договора и да ми се изплати обещетение за неизползван натрупан отпуск. Въпросът ми е друг.
Здравейте,някой може ли да ми даде съвет.
Майчинството ми приключи,прекратиха ми договора по взаимно съгласие и на него пише,че по чл.224 ми се дължи обещетение в размер на 900 лева. Собственикът на фирмата,който е нов(купил я е преди месец) излиза с обяснението,че е спрял дейността на фирмата,нищо не знае,нищо не разбира. Някой може ли да ме посъветва към кого да се обърна? Към Инспекцията по труда или направо към съда?
Доколкото знам,предишния ми работодател е затворил всички магазини и продава фирмата без магазини. А по реакцията на новия шеф мисля че не е знаел за мен, всички други колежки бяха съкратени още от стария
Там е работата,че предишният собственик затвори магазините си в моя град и няма къде да се върна на работа.
Здравейте,
Проблемът ми е следният. След 2 седмици ми приключва майчинството и реших да се свържа с работодателя ми да се разберем за полагаемата ми отпуска. От счетоводителя разбрах,че фирмата е продадена и ми дадоха телефона на новият собственик. В разговора с него след като му обясних ситуацията си, той ми каза,че въобще не е наясно за какви документи и отпуски става въпрос. Помолих го да ме свърже със счетоводителя си,щом той не е компетентен и така чакам вече 2 седмици. Той не е от моя град и освен по телефона,не мога по никакъв начин да се свържа с него. Преди 3 дни пак му се обадих и пак ме излъга че ще ме свърже със счетоводителя. Искам да попитам някой може ли да ми даде съвет какво да правя? В инспекцията по труда културно ми казаха по заобиколен начин да си го търся и да се оправям сама.